El dia 10 de maig de 2006
Assemblea i conferència
Asseblea General Ordinària amb votació per a la renovació de la junta.
Lloc i hora: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans a les 18:00 hores.
Cloenda de l’acte amb la conferència: Una indústria d’Antic Règim: la manufactura tèxtil a Mallorca (1300-1700), a càrrec del senyor Miquel J. Deyà Bauzà.
El dia 29 de novembre de 2005
Presentació del llibre La patronal catalana davant la República (1931-1936), de Soledad Bengoechea.
Hi intervindran:
Sr. Jaume Sobrequés, director del Museu d’Història de Catalunya,
Sra. Mercè Renom, coordinadora general del Centre d’Història Contemporània de Catalunya
Sr. Gaspar Feliu, president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics
Sr. Pere Gabriel, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona
Sra. Soledad Bengoechea, autora del llibre
LLoc i hora: Auditori del Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3. Port Vell. Barcelona) a les 18.30h
Acte organitzat conjuntament per la Societat Catalana d’Estudis Històrics, El Museu d’Història de Catalunya i El Centre d’Història Contemporània.
El dia 19 d’octubre de 2005
Sessió inaugural del curs 2005-2006 amb la conferència: Les etapes de l’ocupació borbònica a Catalunya (1708-1714), a càrrec del senyor Josep M. Torras i Ribé.
Lloc i hora: sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans a les 19 hores
El dia 11 de novembre de 2004
Sessió inaugural del curs 2004-2005 amb la conferència: Memorial de greuges del nacionalisme català: l’ambaixada del Consell Principal a Joan II, a càrrec del senyor Jaume Sobrequés i Callicó
Lloc i hora: sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans a les 19 hores.
El dia 11 de maig de 2004
Assemblea General ordinària de socis i com a cloenda de l’acte el senyor Daniel Piñol Alabart va parlar sobre Alfabetisme, cultura escrita i classes populars al segle XIX
Institut d’Estudis Catalans, a les 19h.
El dia 3 de març de 2004
Dins les Jornades «El foc i el medi», organitzades per la Secretaria Científica de l’IEC amb la col·laboració de la Fundació Caixa Sabadell,
• Amics de l’Art Romànic
Conferència: El foc i la llum a la vida diària i artística del romànic català (segles X a XIII), a càrrec de Joan F. Cabestany, membre de la Secció Històrico-Arqueològica.
• Societat Catalana d’Estudis Històrics
Conferència: El foc com a factor de producció al llarg de la història, a càrrec de Josep M. Benaúl, Universitat de Barcelona.
Institut d’Estudis Catalans, a les 19 hores.
L’assistència és gratuïta.
Les jornades estan reconegudes amb crèdits de lliure elecció per la Universitat de Barcelona
(1 crèdit) i la Universitat Autònoma de Barcelona (1,5 crèdits). Aquelles persones que vulguin reconeixement de crèdits s’hauran d’inscriure prèviament.
El dia 25 de novembre de 2003
Sessió inaugural del curs amb la conferència Mallorquins a València: l’emigració mallorquina al País Valencià al segle XVII, a càrrec d’Antoni Mas i Joan Lluís Monjo.
Institut d’Estudis Catalans, a les 19 hores.
El dia 22 de maig de 2003
Cicle de conferències «Els Estudis Hebraics a Catalunya i València entre els segles XVIII i XX»
Conferència: Semitistes catalans del segle XVIII, a càrrec de Gregorio del Olmo Lete, Catedràtic d’hebreu, Universitat de Barcelona.
Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans, a les 19 hores.
El dia 15 de maig de 2003
Presentació del llibre «Visca la Pepa»! Les reformes econòmiques del Trienni Liberal (1820-1823), de Ramon Arnabat, col·lecció «D’Ahir per Avui» de la Societat Catalana d’Estudis Històrics.
La presentació va ser a càrrec d’Albert Manent, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, i Pere Anguera, catedràtic d’Història Contemporània, Universitat Rovira i Virgili. L’acte comptarà amb la presència de l’autor.
Auditori, Museu d’Història de Catalunya (pl. de Pau Vila, 3, Palau de Mar, Barcelona), a les 20 hores.
El dia 6 de maig de 2003
Conferència Les mesures catalanes tradicionals: un garbuix racional, a càrrec de Gaspar Feliu, president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics.
Sala Pere Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans, a les 19 hores.
El dia 22 d’octubre de 2002
Conferència La genealogia i l’heràldica, ciències auxiliars de la història, a càrrec d’Armand de Fluvià, dins la sessió inaugural del curs 2002-2003.
El dia 29 de gener 2002
al Museu d’Història de Catalunya, acte de presentació del llibre La revolució de 1820 i el trienni liberal a Catalunya, del senyor Ramon Arnabat, guanyador del Premi Jaume Vicens Vives, 2001.
El dia 15 de novembre de 2001
Inauguració de curs amb una conferència sobre el tema: L’evolució recent dels països musulmans, a càrrec del senyor Ricard Soto, professor del departament d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona.
El dia 8 de maig de 2001
amb motiu de l’Assemblea General ordinària, la senyora Montserrat Duran, parlà sobre «Producció i consum de teixits a Catalunya (segles XVI-XVIII)».